"Focus Halo 4 op verhaal van John"

Kevin (KoosyNL)

Op de E3 2011 in Los Angeles werd door Microsoft een vierde deel in de Halo-serie aangekondigd. Halo 4 zal de start zijn van een volledig nieuwe trilogie dus kunnen we Halo 5 en Halo 6 ook nog verwachten. Er is nog vrij weinig over de game bekendgemaakt maar op PAX is verteld dat de game zich zal focussen op het verhaal van John.

Wie is John? zullen nu veel gamers denken. John is de echte naam van Master Chief, de hoofdpersoon in de Halo-serie. In deel vier, wat een direct vervolg is op het derde deel, zullen we meer te weten komen over John en Cortana.

"This trilogy is a direct continuation to the events in Halo 3. It will deal with the fate of John and the fate of Cortana."

De ontwikkelaar, 343 Industries, noemt de nieuwe trilogie een 'Reclaimer-trilogie'. Volgens fansites is de Reclaimer een wezen dat de leiding heeft over het Halo-superwapen.

Naast de eerste kleine details hebben de makers ook een video in elkaar gezet met wat concept art voor de game. We moeten ons niet te hard vastgrijpen op deze beelden, maar we kunnen zo wel een blik krijgen in wat het team met de game wil gaan doen.

"Although you shouldn't get too attached to any of the specific ideas or scenarios in here, it does represent some of our early, current and ongoing artistic effort."