Wenger: "Een verschikkelijke dag"

Niels (DerMeister)

Arsène Wenger zal niet uit eigen wil vertrekken bij Arsenal. The Gunners leden zondag een historische nederlaag bij Manchester United: 8-2.

De 61-jarige oefenmeester van Arsenal denkt niet aan opstappen na de vernedering op Old Trafford. "Absoluut niet", zei Wenger tegen SkySports. "Het was een verschrikkelijke dag voor ons. Het was een combinatie van een mindere ploeg en zwakte. In de tweede helft zijn we fysiek ingestort. Je voelt je vernederd als je acht doelpunten om de oren krijgt", aldus de Fransman.

Het was de grootste nederlaag voor Wenger sinds zijn komst naar Londen in 1996. "In Engeland roept iedereen om versterkingen, maar wij misten acht spelers. Dat zou elke ploeg opbreken", zei de trainer van Arsenal, die Robin van Persie nog zag scoren, maar ook een strafschop zag missen bij een 1-0 achterstand. Na de misser liep Manchester United simpel uit naar een monsterzege.

"Deze overwinning is een verrassing voor mij", zei Sir Alex Ferguson. "Eigenlijk is het altijd lastig om tegen Arsenal te spelen. Het is niet eerlijk om Wenger nu te bekritiseren. Hij heeft namelijk al veel bereikt met zijn filosofie en heeft de supporters veel goede spelers geschonken. Op financieel gebied heeft hij ook goede zaken gedaan. Dat is iets wat veel mensen vergeten."