Pieters zit nog altijd in de wachtkamer

Sjors (Sj0rSz)

Erik Pieters weet nog altijd niet waar zijn toekomst ligt. De verdediger van PSV staat al geruime tijd in de belangstelling van Newcastle United, maar draagt nog altijd het shirt van zijn Eindhovense werkgever.

The Magpies hebben nog tot woensdag om met PSV overeenstemming te bereiken. "Hoe dichterbij het einde van de transferperiode komt, hoe moeilijker het wordt," aldus een realistische Pieters. "Als ze me niet willen verkopen, blijf ik bij PSV."

Pieters en PSV gaan op korte termijn nog met elkaar in gesprek om de huidige situatie nader te bespreken. "We moeten dit gewoon als volwassen mensen bespreken. Als ze een goede reden hebben om me niet te verkopen, heb ik daar vrede mee."

Daarnaast speelt ook nog mee dat Pieters bij PSV wekelijks zal spelen, waar hij bij Newcastle United nog moet afwachten. Dit laatste hangt weer samen met zijn mogelijke deelname aan het EK 2012, dat volgend jaar in Polen en Oekraïne wordt gehouden. "Als ik hier blijf en fit ben, weet ik dat ik alles speel. Dat moet je bij een andere club maar weer afwachten."