Wielrenster Van Vleuten wint wereldbeker

Peterselieman

Wielrenster Annemiek van Vleuten heeft beslag gelegd op de wereldbeker. De Nederlandse van de ploeg Nederland Bloeit won de afsluitende race Grand Prix de Plouay-Bretagne en boekte hiermee haar derde zege in de wereldbeker.

Van Vleuten zat in de koers samen met ploeggenote Marianne Vos mee in een kopgroep. Toen in de slotfase de Amerikaanse Evelyn Stevens demareerde kon Van Vleuten mee, waarna ze het na 114 kilometer wedstrijd in de sprint gemakkelijk afmaakte. Vos won op 46 seconden achterstand de sprint van de achtervolgsters.

"Vorig jaar won ik geen enkele wedstrijd in de wereldbeker, dit jaar win ik er drie en het eindklassement," zei een dolblije Van Vleuten die haar ploeggenote Vos vandaag dankbaar was. "Marianne en ik konden allebei winnen hier in Plouay en dat maakte het voor de concurrentie lastiger. We zaten mee in een kopgroep van zes en Marianne heeft zich voor mij weggecijferd toen de Britse Emma Pooley weg was gereden."

"Toen de Amerikaanse Stevens aanviel, zat ik nog fris en kon ik mee springen. Vervolgens was ik veruit de sterkste in de sprint. Een geweldige manier om het klassement te winnen is dat natuurlijk. Hopelijk kan de tandem Vos-Van Vleuten op het WK in Kopenhagen eind september opnieuw toeslaan."