Harvest Moon: Tale of Two Towns 20 september verkrijgbaar

Reinier (Reintji)

Liefhebbers van de populaire simulatiegame Harvest Moon zullen ongetwijfeld niet kunnen wachten op het laatste deel van de serie getiteld Harvest Moon: The Tale of Two Towns. Deze titel zal verkrijgbaar zijn vanaf 20 september 2011 en zal zijn opwachting op de 3DS later dit jaar maken.

Het verhaal van twee steden

Het hoofdverhaal draait om twee steden, Konohana en Bluebell, die verwikkeld zijn in een strijd wie het beste kan koken. De speler maakt aan het begin van het spel een keuze in welke stad hij of zij wil beginnen, Konohana is een oosters geïnspireerd landbouwdorp en Bluebell een Europees geïnspireerd veehouderdorp. Het doel van het spel is de twee dorpen nader tot elkaar te brengen. Onderweg zal de speler nieuwe vrienden maken, een boerderij opbouwen en strijden op festivals in diverse minigames.

Volgens Markay, vice president van uitgever Natsume, draait het niet alleen om de effectiviteit van de opgebouwde boerderij, maar ook om verbondenheid met het dorp en haar gemeenschap. Een soort hybride simulatie-role playing game.

Tale of Two Towns zal de grootste en meest uitgebreide wildernis hebben van alle tot nu toe verschenen versies van Harvest Moon. En is een grote verscheidenheid aan items om te verzamelen, vissen en insecten om te vangen, lijnen om langs te glijden en paddestoelen die je naar geheime locaties stuiteren. Er zijn platformelementen in verweven en een gevoel van exploratie wat de gameplay zeer afwisselend zal maken.

De cast van Tale of Two Towns is geheel nieuw, maar Markay onthulde dat er enkele bekende gezichten terug zullen keren. Chefkok Pierre zal de kookwedstrijd jureren, de drie broers van de Grand Bazaar zullen winkels openen in Bluebell en Konohana en Dirk van de Grand Bazaar is de postbode in beide steden.

 

Nieuwe mogelijkheden

Beide versies van Tale of Two Towns zullen enkele nieuwe features bevatten naast het 'twee steden'-mechaniek. Een van deze nieuwe mogelijkheden is een nieuw verzoeksysteem. In elke stad zullen inwoners verzoeken plaatsen voor bepaalde items die zij nodig hebben. Karakters zullen vragen om bepaalde gewassen, gerechten en verzamelde spullen. Door deze mini-quests te voltooien zal de speler niet alleen hogere inkomsten genereren, maar ook de vriendschap met de inwoner vergroten met wie men heeft gehandeld.

Spelers die niet kunnen kiezen tussen het verbouwen van gewassen of het houden van vee kunnen beide doen. In welke stad men ook besluit te gaan starten met het spel, men kan altijd de hoeveelheid landbouwgrond en de boerderij vergroten.

Het is zelfs mogelijk om na een seizoen van stad te wisselen. Dit zal de speler de mogelijkheid geven om te focussen op één boerderij of juist de tijd verdelen over twee boerderijen. Elke strategie zal zijn voor- en nadelen kennen.

Tale of Two Towns ondersteund tevens multi-player, wat mogelijk maakt om samen met vrienden gewassen te verbouwen. Wanneer een speler een sessie host, bepaalt deze de toegangsprijs voor zijn of haar boerderij. Daarna kunnen maximaal drie andere spelers mee helpen gewassen te oogsten die verbouwd worden op de boerderij van de host. Hiermee verdient de speler extra inkomsten en geeft anderen toegang tot gewassen die zij zelf bijvoorbeeld moeilijk kunnen verbouwen of in een ander seizoen niet beschikbaar zijn.

Wat is er anders in de 3DS-versie?

Voor mensen die zich afvragen of het de moeite waard is te wachten op de 3DS-versie van Harvest Moon: Tale of Two Towns, er zijn een aantal verschillen. De 3DS-versie is, verrassend genoeg, in 3D te bewonderen en heeft iets betere graphics omdat de 3DS een hogere resolutie aankan en een breder kleurenpalet heeft. Ook is de 3DS-versie is uitgevoerd in een soort papierwerk effect. Tevens zal gebruik gemaakt worden van de Street Pass-functie om items met andere spelers te ruilen.