[Super Cup] Uitslag FC Barcelona - FC Porto

André

Vanavond stond de traditionele Europese Super Cup weer op het programma. De Champions League-winnaar van het afgelopen seizoen, FC Barcelona, nam het in het Stade Louis II op tegen de winnaar van de Europa League, FC Porto. De officiële opening van het Europese seizoen werd met 2-0 gewonnen door FC Barcelona.

In Monaco nam FC Porto in de eerste minuten brutaal het initiatief. Dit leverde onder andere een goede kans op voor Hulk. Echter schoot de Braziliaan zijn vrije trap net over. João Moutinho schoot in de twaalfde minuut vanaf de rand van het zestienmetergebied gevaarlijk op het Spaanse doel waardoor Valdés handelend moest optreden. Naarmate de eerste helft vorderde kwam FC Barcelona in zijn geliefde combinatiespel. Aan de hand van Xavi en Iniesta kreeg de Spaanse ploeg een aantal kansen. Echter leidde een fout van FC Porto de 1-0 in. Guarín speelde de bal knullig terug op zijn eigen verdediging waardoor Messi kon profiteren. De Argentiijn wist met een handige voetbeweging Porto-keeper Helton achter zich te laten en tikte de bal simpel in het doel.

De tweede helft begon met een aantal afstand schoten van João Moutinho en Guarín. De beide spelers van Porto hadden het vizier echter niet op scherp. In de 54e minuut sneed Barça speler Villa gevaarlijk de linkerkant van het strafschopgebied in maar zijn schot was niet krachtig genoeg. De tweede helft kabbelde voort en mede door de wissels werden beide teams niet echt gevaarlijk. Pedro kwam nog oog in oog te staan met Helton maar twijfelde te lang voordat hij schoot. In de 86e minuut kreeg Porto-verdediger Rolando zijn tweede gele kaart na het neerhalen van Messi. Na een mooie voorzet van de Argentijn schoot Fàbregas in de 88e minuut beheerst binnen. Een paar minuten later kreeg Guarín na een schandalige overtreding een directe rode kaart. Door deze charge speelde FC Porto het duel uit met negen man. 

FC Barcelona

2 - 0

FC Porto

 39' L. Messi
 88' Fàbregas
   
 
 Gele kaart: Iniesta, (FC Barcelona), C. Rodríguez, Rolando, Guarín, (FC Porto)
 Rode kaart: Rolando (86/2xg) Guarín (90) (FC Porto)
 
Stadion: Stade Louis 2, Monaco
Toeschouwers: 18400
Arbiter: B. Kuipers
 
Opstelling:   Opstelling:
Valdés
Dani Alves
Adriano Correia (63/ Busquets)
E. Abidal
Xavi
Iniesta
J. Mascherano
S. Keita
Villa (61/ Sánchez)
L. Messi
Pedro (80/ Fàbregas)
  Helton
J. Fucile
Rolando
C. Săpunaru
N. Otamendi
F. Guarín
João Moutinho
Souza (77/ Belluschi)
C. Rodríguez (69/ Varela)
Kleber (77/ Fernando)
Hulk