Chazz Palminteri is maffiabaas in Gotti-film

Redactie

Chazz Palminteri gaat de rol van maffiabaas Paul Castellano spelen in de film Gotti: In the Shadow of My Father. Dat maakt producent Fiore Films bekend. Eerder tekende John Travolta al voor de hoofdrol van John Gotti sr. Al Pacino speelt diens mentor, maffiabaas Neil Dellacroce.

"Ik heb deze film vanaf het prille begin tot stand zien komen en ben zeer verheugd me bij dit enorme talent te mogen voegen", zegt de 59-jarige Palminteri, vooral bekend van films als A Bronx Tale, Bullets over Broadway en The Usual Suspects. "Ik ben al jaren een groot fan van regisseur Barry Levinson en kijk ernaar uit met hem te werken."

Het op feiten gebaseerde Gotti: In the Shadow of My Father gaat over de New Yorkse maffiafamilie Gotti. Zoon John Gotti jr., gespeeld door Ben Foster, wil niets met het criminele milieu van zijn vader te maken hebben. Vader John sr. is echter naarstig op zoek naar een opvolger, en is niet gewend nee te horen. De film belooft een zeer intieme kijk te geven op het leven van hedendaagse maffiosi.

Kelly Preston speelt de vrouw van Gotti Sr, en is in werkelijkheid ook de echtgenote van Travolta. Ook Joe Pesci en Lindsay Lohan staan nog op de castinglijst, maar hun deelname is niet zeker.

De opnamen staan voor dit najaar gepland in New York. De film moet volgend jaar in de bioscopen draaien.


Chazz Palminteri is maffiabaas in Gotti-film (Foto: Novum)