Serie A later van start door staking

RGS

De start van de Italiaanse competitie die dit weekeinde zou plaatsvinden is uitgesteld nadat de spelersbond (AIC) en de clubbond (de Lega) niet tot overeenstemming konden komen bij de nieuwe cao-onderhandelingen. De huidige cao liep aan het eind van het vorige seizoen af. 

De Lega heeft twee clausules in de cao staan die de AIC tegen de borst stuiten. In de eerste clausule staat dat spelers die in het laatste jaar van hun contract zitten gedwongen verkocht moeten kunnen worden, en spelers die niet meer in de plannen van de coach passen niet mee mogen trainen met het eerste team. 

In de tweede clausule staat beschreven dat de spelers de nieuwe “solidariteitsbelasting” zelf moeten gaan betalen. In de vorige cao stond dat de clubs verantwoordelijk waren voor het betalen van de belasting van de speler. In het nieuwe contract zouden de spelers dit zelf moeten gaan betalen. In Italië betaalt men 45 procent belasting als grootverdiener en met de nieuwe “solidariteitsbelasting” komt daar nog eens tien procent bovenop.

Door de staking kan de Serie A naar alle waarschijnlijkheid pas 10 september van start gaan,  aangezien 3 en 4 september er internationale wedstrijden op het programma staan.