[Upd][WK judo] Zilver voor Bosch

Frank (franklop)

Edith Bosch komt vandaag in actie tijdens het WK judo in Parijs. De judoka, in het verleden al goed voor olympisch zilver en brons, komt in actie in de klasse onder 70 kilogram. FOK!sport zal haar prestaties op het WK gedurende de dag volgen.

Eerste ronde
Edith Bosch heeft met moeite de tweede ronde bereikt van het wereldkampioenschap. In de eerste ronde scoorde zij en haar Kazachstaanse opponente Marian Urdabayeva een waza-ari, waarna Bosch won door een yuko meer te scoren. In de tweede ronde wacht de Chinese Fei Chen.

Tweede ronde
Bosch heeft ook de derde ronde bereikt. In de tweede ronde van de klasse tot 70 kilogram versloeg ze de Chinese Fei Chen met een hantei.

Achtste finales
Edith Bosch heeft zich voor de kwartfinales geplaatst. In de achtste finales was ze Natalija Smal uit de Oekraïne met een ippon de baas.

Kwartfinales
Edith Bosch heeft zojuist de halve finales bereikt in de klasse tot 70 kilogram. In de kwartfinales was ze Rasa Sraka uit Slovenië met een ippon de baas. In de halve eindstrijd treft Bosch de Cubaanse Onix Cortes Aldama.

Halve finale
Ook in de halve finale bleek Bosch te sterk voor Onix Cortes Aldama. Ze wist wel alleen een yuko op het bord te brengen, maar dat bleek voldoende voor plaatsing voor de finale. Daarin treft zij haar angstgegner Lucie Decosse, die eerder vandaag al Linda Bolder versloeg.

Finale
Edith Bosch is er niet in geslaagd om goud te winnen op het WK. De Nederlandse kreeg in haar partij tegen Lucie Decosse drie straffen van de scheidsrechters, waardoor ze op waza-ari verloor. De Française kreeg slechts één straf van de scheidsrechters toebedeeld.