Sonic CD naar consoles en mobiele telefoons

SEGA heeft vandaag officieel bekendgemaakt dat Sonic CD naar mobiele telefoons en consoles zal komen. De game kwam oorspronkelijk uit in 1993 op het MEGA CD-systeem en introduceerde de personages Amy Rose en Metal Sonic. In Sonic CD steelt Dr. Eggman de Time Stones om zo de toekomst te veranderen en chaos te zaaien. Het is aan Sonic om hem tegen te houden en Amy te redden van een kwaadaardige metalen dubbelganger.

"Vraag een willekeurige Sonic-fan om zijn favoriete games op te noemen, en Sonic CD staat altijd boven aan de lijst", vertelt Haruki Satomi, Vice President of Digital Business bij SEGA. "Sonic CD is een belangrijk hoofdstuk in de geschiedenis van Sonic. Het overbrugt het gat tussen zijn oudste avonturen en zijn nieuwe digitale heldendaden, zoals in Sonic The Hedgehog 4 Episode I. We hebben ervoor gezorgd dat de geremasterde editie alles heeft wat Sonic-fans willen zien, met originele en kleurrijke zones."

Sonic CD MEGA CD

Sonic CD zal voorzien zijn van de originele Japanse soundtrack en verschijnen op iPhone, iPod Touch, iPad, Xbox Live Arcade, PlayStation Network, Windows (als digitale download), Android en Windows Phone 7 en kan deze winter worden gedownload.