Game of the Decade-toernooi - tweede ronde - dag 1

Kevin (KoosyNL)

Vandaag begint de tweede ronde van de Game of the Decade-toernooi. We hebben 32 dagen gehad waarbij veel games zijn afgevallen. De over gebleven 32 nemen het nu tegen elkaar op. Vandaag staan de eerste vier klaar. Welke verdient het om naar de derde ronde te gaan?

Portal
Portal was eigenlijk een klein experimentje van Valve dat ze beschikbaar maakten als onderdeel van The Orange Box. Sindsdien is Portal een cult-hit geworden door de zeer gecompliceerde puzzels waarbij je op een andere manier naar de wereld moet leren kijken. Daarnaast heeft het een minimalistisch maar zeer vermakelijk verhaal en is GlaDOS als karakter en schurk onvergetelijk. Het spel verscheen in 2007 voor de PC, PlayStation 3 en Xbox 360.

Assassins Creed: Brotherhood
Het tweede deel in de Ezio-trilogie die we in Assassin's Creed 2 voor het eerst zagen. De game bracht nieuwe mechanieken met zich mee. Zo heb je de mogelijkheid om burgers tot Assassins op te leiden en zo geld te verdienen. Ook bevat de game een multiplayer waarmee je een gevaarlijke variant op verstoppertje kan spelen.

Bioshock
In de donkere en gevaarlijke wereld van Rapture ligt het gevaar om elke hoek en je zult je plasmids en wapens goed moeten leren te gebruiken tegen de Splicers en de zeer gevaarlijke Big Daddies. Een meeslepend verhaal in een mooi weergegeven wereld met een bijzondere sfeer. Dat zijn de redenen dat Bioshock niet op deze lijst mag ontbreken.

Call of Duty
Deze first person shooter gemaakt door Infinity Ward speelt zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog. De game verscheen exclusief voor pc en werd erg positief ontvangen. De serie heeft vele opvolgers en uitbreidingen gekregen, waarbij delen die door Infinity Ward werden gemaakt altijd het positiefst ontvangen werden.