Alleen FC Utrecht blijft over voor Bovenberg

Olga Kroeders

Daan Bovenberg vertrekt niet naar N.E.C. Nijmegen. De enige club die nog geïnteresseerd is in de verdediger is FC Utrecht.

"N.E.C. gaat sowieso niet meer door", zegt Excelsior-directeur Simon Kelder in De Telegraaf. Maar ook een overstap naar FC Utrecht is nog ver weg voor de rechtsback. "Excelsior stelt heel duidelijk zijn voorwaarden. En er zit nog een groot verschil tussen vraag en aanbod."

Excelsior wil Bovenberg niet zo maar laten gaan. "We hebben eigenlijk geen zin om onze aanvoerder kwijt te raken", vervolgt Kelder. "En dus moet daar - als het wel gebeurt - een heel goede prijs tegenover staan."

Technisch directeur Foeke Booy van FC Utrecht heeft inmiddels al wel gesproken met Bovenberg. "Dat gesprek heeft al plaatsgehad", zegt Booy. "Het is aan de speler zelf om te beslissen wat hij wil: N.E.C., FC Utrecht of blijven. Ik denk dat hij heel enthousiast over FC Utrecht is."

Hoewel de selectie van Erwin Koeman al aardig is uitgedund, mogen André Krul en Gianluca Nijholt verhuurd worden. "Dat hebben we ze in een gesprek al duidelijk gemaakt", aldus Booy.