[UPD] Pc-versie Deus Ex bevat minimale regio lock

WesleyB (Wesley Akkerman)

Mocht je er aan gedacht hebben de pc-versie Deus Ex: Human Revolution te importeren vanuit Groot-Brittannië, pas dan op. Onlangs is namelijk bekendgemaakt dat het spel een gedeeltelijke regio lock heeft. Jay Walker van Square Enix Europe geeft opheldering.

[Update] De regio lock is er na veel discussie weer afgehaald. Dat is te lezen op het forum van Eidos. (Bedankt Ren-E voor het melden.)

[Origineel bericht] Volgens Walker heeft het niets te maken met het gerucht dat het zou komen door de goedkope prijs in Groot-Brittannië. Daar kost de game, inclusief verzendkosten, nog geen 32 euro. Nee, het het is niet mogelijk geweest om meerdere talen op de schijfjes te krijgen, vanwege de grootte van het spel. ""All this is really due to the languages having to be split onto the discs for retail", aldus Walker.

Het spel wordt in vijf verschillende pakketten uitgegeven: Engels (GB), Engels/Frans (VS), Frans/Duits, Italiaans/Spaans en Pools/Russisch. Meteen na de launch is er een talenpakket beschikbaar om te downloaden. Maar let wel: als je de game in Groot-Brittannië koopt, moet hij geactiveerd worden op een Brits account van Steam op een Britse pc. Daarna kun je hem spelen waar je maar wil.

Hoewel het dus geen volledige regio lock is, roept het toch veel frustratie op bij verschillende gamers die hoopten te kunnen profiteren van de lage prijs in Groot-Brittannië. Daarnaast lijkt het er op dat Square Enix het niet erg vindt als je importeert - ze lijken er in elk geval iets aan te doen het niet te voorkomen.