[Vuelta] Dekker: "Ontgoocheling bij Rabobank"

Peterselieman

Rabobank-ploegleider Erik Dekker is ontgoocheld over de ploegentijdrit van vandaag in de Vuelta a España. De Nederlandse bankformatie had gerekend op een topklassering in de eerste etappe in de laatste grote wielerronde van het seizoen, maar kwam met een vijftiende plaats op dertig seconden van Leopard-Trek bedrogen uit.

"Ik heb het niet snel over een ontgoocheling, maar dit is er toch echt een. En niet zo'n beetje ook. Toen we onderweg waren, zag het er geen moment naar uit, dat we zo slecht gingen eindigen. We gingen van start met het idee, dat we hier top-vijf konden rijden. De voortekenen zagen er goed uit. In de voorbereiding zag het er goed uit. Ik dacht eerlijk gezegd tijdens onze rit, dat het er wel uitkwam. We kregen geen tussentijden. Maar bij onze finish zagen we direct, dat het niet goed was," zei een teleurgestelde Dekker.

"Ik hoopte vooraf op een super-tijdrit van ons en ik verwachtte reëel gezien een goede tijdrit, maar we komen op een positie uit, die je op zijn zachtst gezegd enigszins bizar mag noemen. We gaan straks napraten met de jongens en analyseren en proberen te achterhalen wat hier de oorzaak van is."