Brian de Palma aan de slag met staatsgeheimen

Redactie

Brian de Palma gaat de politieke thriller The Key Man regisseren. Dat schrijft de Amerikaanse filmsite Deadline. De film gaat over een man die door de Amerikaanse overheid wordt achtervolgd omdat zijn lichaam bepaalde gevoelige staatsgeheimen bevat. De film moet een hommage worden aan de paranoïde thrillers van de jaren zeventig, zoals Three Days of the Condor en Marathon Man.

De 71-jarige De Palma is vooral bekend van ruige films als Scarface, The Untouchables, Carlito's Way en Raising Cain. Ook heeft hij beduidend luchtiger producties op zijn naam staan als Bonfire of the Vanities en de eerste Mission: Impossible. De laatste film die hij regisseerde, Redacted, stamt uit 2007 en gaat over de manier waarop de media de oorlog in Irak versloegen.

Het scenario van The Key Man is van de hand van Joby Harold, die eerder de thriller Awake schreef en regisseerde. Die film uit 2007, met Hayden Christensen en Jessica Alba in de hoofdrollen, gaat over een man die zonder dat de artsen het weten bij bewustzijn blijft tijdens een hartoperatie.

The Key Man moet voor het eind van dit jaar in productie gaan. Wanneer de film in de bioscoop verschijnt, is nog onbekend.


Brian de Palma aan de slag met staatsgeheimen (Foto: Novum)