Tankink week te vroeg bij criterium

Frank (franklop)

Bram Tankink is een opvallend figuur in het wielerpeloton. De praatgrage renner van Rabobank zei in het verleden bijvoorbeeld al eens dat hij dopinggebruiker Riccardo Riccò 'op zijn muil zou slaan' als hij hem tegen zou komen.

Ook kan Tankink soms wat verward zijn. Tijdens de Tour de France-start van 2008 was hij bij de start nog wat aan het praten met leden van zijn oude ploeg Quick-Step toen hij erop gewezen moest worden dat het peloton inmiddels was vertrokken. Dit moment werd zelfs in de top 10 verkozen van het TV-moment van het Jaar.

Vandaag kan er weer een episode worden toegevoegd. Volgende week vrijdag wordt namelijk de profronde van Almelo verreden, maar Tankink was in de veronderstelling dat het al deze week was. "Hoe dom kun je zijn," zei Tankink op zijn Twitter. "Sta in centrum van Almelo, blijkt het criterium volgende week te zijn. Dju!!!! Mag ik hem vandaag rijden?" 

Het geluk voor Tankink is dat zijn ouderlijk huis in Haaksbergen staat. De 32-jarige wielrenner hoeft dus niet terug te rijden naar Lanaken in België, maar hoeft slechts dertig kilometer terug te rijden om even langs zijn ouders te gaan. Hij kan daar zondag worden opgepikt om af te reizen naar Hamburg, om daar de Vattenfall Cyclassics te rijden.


Tankink bij Tourstart van 2008