Clijsters kan titel op US Open niet verdedigen

Frank (franklop)

Kim Clijsters zal haar titel bij de US Open niet kunnen verdedigen. De Belgische heeft vanwege een buikspierblessure besloten een punt achter het seizoen 2011 te zetten en zich volledig te richten op 2012. Dat jaar zal haar laatste zijn als professioneel tennisster.

"Ik wil een ergere blessure absoluut vermijden," zei Clijsters tegen Sporza over het beëindigen van haar seizoen. "Dit forfait is een nieuwe ontgoocheling na een zomer waarin ik hard had getraind om mijn titel op de US Open te verdedigen. Maar volledig herstellen primeert nu, dus ik maak een kruis over de rest van het seizoen. Langzaam opbouwen en me zo voor 2012 klaarstomen. Zonder tijdsdruk of specifieke timing."

Clijsters is ondanks haar nieuwe blessure nog volledig gemotiveerd om alles uit haar carrière te halen. "Wees gerust: ik zal er flink tegenaan gaan in de herfst. Als ik later dit jaar train zoals ik de voorbije weken in Amerika deed, weet ik dat ik er in 2012 zal staan. De Diamond Games in het Sportpaleis worden een eerste test. In januari wil ik top zijn in Australië. In mijn hoofd richt ik mij nu op 2012,op de Olympische Spelen. Wie weet blijf ik nu wel gespaard van blessures en heb ik nog zin in een laatste US Open."