Lefevere: "Gilbert hield ons aan lijntje"

Frank (franklop)

Patrick Lefevere was onaangenaam verrast toen hij vanmorgen hoorde dat Philippe Gilbert had getekend bij BMC. De Belgische ploegleider van het nieuwe Omega Pharma-Quick-Step was volgens hem nog in onderhandeling met Gilbert, maar hoorde vanmorgen dat de veelwinnaar naar BMC zou vertrekken.

"Je zou beter verwachten van hem," zei Lefevere tegen Sporza over Gilbert, die eerder nog geen beslissing zou hebben genomen. "Twee weken geleden zei Gilbert dat hij nog niks beslist had. Donderdag zat ik samen met zijn manager en hebben we over voorwaarden onderhandeld. Plots kwam hij echter met dwaze redenen waarom Philippe niet naar ons kon komen. Hij zou onder meer in de problemen komen door ons conflict met de UCI over de oortjes. Te dom voor woorden. Ik heb het gevoel dat Gilbert ons aan het lijntje heeft gehouden."

"Maar eigenlijk ben ik totaal niet verrast. Iedereen in het peloton kende de geruchten over BMC, en ik had de hoop al lang opgegeven. Maar toen Omega Pharma kwam, kreeg ik de garantie dat Gilbert ook naar het nieuwe team zou komen. Gilbert had een contract bij hen, maar blijkbaar hoef je dat niet meer te respecteren. Je zou beter verwachten van iemand van zijn niveau."


Lefevere verbaast over nieuws Gilbert. (Foto: Pro Shots)