Ulderink met 'andere insteek' naar Excelsior

Olga Kroeders

De Graafschap start morgen met dezelfde basiself tegen Excelsior in vergelijking met de uitwedstrijd tegen FC Utrecht (2-2), van afgelopen zondag.

Andries Ulderink is tevreden over zijn ploeg, die deze week Nenad Sreckovic mocht verwelkomen. "Het is een fijne speler om mee te werken, maar ook als mens past hij goed in de groep", aldus de oefenmeester op de website van De Graafschap. "Tegen Excelsior is Nenad nog niet speelgerechtigd."

"De groep is fit en staat er goed op", vervolgt Ulderink, die met zijn groep bewust niet op kunstgras - dat ook in Woudestein ligt - trainde. "Dat heeft te maken met het feit dat de spelers, als zij een week op kunstgras trainen en daarna weer op gras, anders volgende week te maken krijgen met een reactie van hun lichaam."

Het duel tussen De Graafschap en Excelsior is al vroeg in het seizoen een 'zespuntenduel'. "De verhoudingen tussen De Graafschap en Excelsior liggen dichterbij elkaar dan die met FC Utrecht en Ajax. Het wordt daarom een andere wedstrijd met een andere insteek van onze kant. Er wordt nu meer van ons verwacht; we moeten voor de drie punten gaan en de wedstrijd naar onze hand zetten. We gaan daarheen voor één ding: de punten."