[Video] El Clįsico blijft gemoederen bezig houden

Peterselieman

Ook enkele dagen na alweer de tweede El Clásico van het seizoen blijven de gemoederen in Spanje nog wel even bezig. Er duiken steeds meer beelden op van acties die tijdens de massale vechtpartij in de 93e minuut van het duel hebben plaatsgevonden. Met name Real-coach José Mourinho speelt hierin een hoofdrol.

Was meteen na het duel al duidelijk dat Mourinho Barcelona-assistent Tito Villanova in het gezicht geknepen had, nu is duidelijk geworden dat de Portugees in het tumult ook een tik opgelopen heeft van diezelfde Villanova. Verder zou de Real Madrid-trainer mogelijk op het hoofd van Fàbregas zijn gaan staan, net nadat het opstootje ontstond en de Barcelona-speler nog op de grond lag vanwege de zware overtreding die Marcelo op hem maakte.

Verder heeft Real-speler Mesut Özil van zich laten horen. De Duitser van Turkse afkomst kreeg na al het tumult de rode kaart voorgehouden na een aanvaring met Barçaspeler David Villa die ook de rode prent zag. Özil ontkent iets gedaan te hebben. "Hij beledigde mijn religie. Ik moest mijn godsdienst verdedigen. Maar ik ben onschuldig, zoals op de beelden te zien is. Ik heb het enkel bij woorden gelaten, ondanks dat hij me zwaar heeft beledigd," zei de speler die daarom kwaad was.

De Spaanse voetbalbond zal voorlopig nog de handen vol hebben aan het uitzoeken wie in het tumult wat heeft gedaan. Het is daarom nog niet bekend wie welke straf opgelegd zal gaan krijgen.


Mourinho krijgt tik van Villanova


Mourinho komt dichtbij hoofd Fàbregas