Schalke: "Kunstgras oorzaak verlies"

Peterselieman

Schalke 04 ging gisteren in de vierde voorronde van de UEFA Europa League verrassend met 2-0 onderuit bij het Finse HJK Helsinki. De manager van de Duitse club, Horst Heldt wijt de nederlaag aan het kunstgras waar de wedstrijd op gespeeld moest worden.

Schalke trad aan zonder Raúl, maar met Klaas-Jan Huntelaar. "HJK verdedigde met acht man, kort voor het strafschopgebied. We kwamen niet in de buurt van het doel, probeerden het teveel door het centrum en hanteerden een te laag baltempo. We hadden geen schijn van kans, vooral omdat we op kunstgras speelden. Natuurlijk hebben we wel kansen gehad, maar we waren niet scherp in de afronding," zei Heldt die weet dat het in de return beter moet. "We moeten er als een team voor strijden, want we willen natuurlijk de groepsfase van de Europa League bereiken."

Huntelaar speelde voor Schalke de gehele wedstrijd, terwijl aan de kant van de Finnen Jari Litmanen 23 minuten voor tijd zijn inviel voor wat zijn 82e Europese duel zou worden. Op dat moment was de 2-0 eindstand overigens al op de borden gezet.