Staking in Spaans voetbal steeds dichterbij

Peterselieman

Een staking in het Spaanse voetbal lijkt steeds dichterbij te komen nu vandaag het jongste overleg tussen de organisatie van de Spaanse voetbalcompetities en vertegenwoordigers van de spelers is mislukt. Vrijdag zullen de partijen verder praten.

"We hebben geen enkele overeenstemming bereikt. De AFE zet de hakken in het zand. Er zijn belangrijke verschillen, maar we moeten vooruit," zei Jose Luis Astiazaran, de voorzitter van LFP die 42 Spaanse profclubs vertegenwoordigt.

De AFE is de spelersvakbond die wil dat er een noodfonds opgericht wordt van waar uit spelers kunnen worden betaald die al maanden op hun loon wachten. De bond wijst er op dat ze niet op geld uit is, maar wil dat contracten gerespecteerd worden. Afgelopen seizoen vonden veel spelers, zoals Piet Velthuizen bij Hércules Allicante, dat ze recht hadden op achterstallig loon. Toen dreigde al een staking, maar deze kon afgewend worden. Mocht overleg vrijdag niets opleveren, dan kan het zijn dat de eerste speelronde in de Primera División komend weekend uitgesteld zal worden.