Kolles: "HRT staat er goed voor"

Peterselieman

Colin Kolles vindt dat zijn Formule 1-team HRT F1 Team er financieel beter voor staat dan enkele andere teams. De Spaanse renstal werd onlangs overgenomen door Thesan Capital, waardoor het team zich in rustiger vaarwater bevindt en zich meer kan richten op verbeteringen aan de bolides.

HRT kwam voor het seizoen 2010 in de Formule 1 onder de naam Campos Racing, maar nog voordat er een meter gereden was nam Jose Ramon Carabante het team over, waardoor er toch gestart kon worden. Het team behoort sindsdien tot de achterhoedeteams, maar nu onder de nieuwe eigenaar Thesan Capital kan er op vooruitgang gericht worden.

"Mijn doelstellingen zijn altijd duidelijk. Een team moet eerst levensvatbaar zijn om te kunnen overleven. Dat is een van de eerste doelen. Als dat je niet lukt kun je nog zoveel dromen hebben waar je niets aan hebt omdat je dan niet meer bestaat. Eerst moet het team levensvatbaar zijn en pas daarna kun je verder uitbouwen. Ik denk dat HRT redelijk zeker is van zijn toekomst," zei teambaas Kolles tegen Autosport.

"Volgens mij staan wij er beter voor dan veel andere F1-teams. Nu moeten we zo snel mogelijk op oorlogssterkte komen. Ik weet dat mensen, vooral journalisten, echter ongeduldig zijn. Toch ga ik geen onrealistische doelen stellen. Je moet je team stap voor stap verbeteren. Daar gaat het om. Als de structuur beter is kun je elementen toevoegen die je team beter maken," zei de teambaas die te horen heeft gekregen dat hij voorlopig aan mag blijven.

Sleutel voor het HRT Team is volgens Kolles efficiëntie. "We streven niet naar vijfhonderd mensen op de loonlijst. We worden een serieus F1-team dat ook de meest efficiënte renstal is. Ook in de toekomst. Het is belangrijk om dan toegewijde leveranciers te hebben of om de mogelijkheden te hebben om die onderdelen desnoods zelf te fabriceren."

Volgens de teambaas gaat zijn renstal zich nu meer richten op het seizoen 2012. Daarbij wordt de huidige bolide doorontwikkeld. De nieuwe delen die dit seizoen nog komen zijn niet zomaar geschikt voor volgend jaar. "Er komt een nieuw reglement voor de monocoque en de neus. Daarmee verandert er een heleboel. We werken nu samen met meerdere ontwerpbureaus in Groot-Brittannië. Het plan was eigenlijk om zelf faciliteiten in Engeland te hebben. In die positie verkeren we nu alleen, misschien vanwege politieke motieven, nog niet."