Vodafone gaat ook televisie aanbieden

Redactie

Vodafone stapt in de televisiemarkt. Het telecombedrijf gaat televisie, internet en telefonie in een pakket aanbieden via het glasvezelnetwerk van Reggefiber. Dat maakte het oorspronkelijke Britse bedrijf maandag bekend.

De nieuwe dienst van Vodafone is nu al aangeboden in negen gemeenten waar nog geen glasvezel is. Als minimaal dertig procent van de huishoudens aangeeft glasvezel te willen hebben bij providers zoals Vodafone, wordt het glasvezelnetwerk aangelegd.

In oktober start Vodafone met het aanbieden van het nieuwe pakket in de negenhonderduizend huishoudens die al toegang hebben tot glasvezel van Reggefiber.

Vodafone biedt al vaste telefoon- en internetdiensten aan via ADSL en sinds juni via het snellere VDSL. Vanaf januari 2012 kunnen ook klanten van deze pakketten televisie afnemen. "Vodafone zet hiermee een volgende stap in de transformatie van traditionele mobiele provider tot aanbieder van alle communicatiemiddelen", zegt directeur Consumentenmarkt bij Vodafone Nederland Bart Hofker.

Voor een analist van de specialistenwebsite Telecompaper, Ed Achterberg, is de stap van Vodafone geen verrassing. "De mobiele markt stagneert en de taart wordt onder steeds meer aanbieders verdeeld", stelt Achterberg. "Wil een bedrijf als Vodafone nog geld verdienen, dan moet het de markt voor vaste diensten op."

Achterberg verwacht dat Vodafone 'enige' procenten marktaandeel kan veroveren. "Vodafone is een sterk merk met veel klanten. Maandelijks is er contact met hen via de rekening. Het bedrijf kan dus slim met korting een totaalpakket aanbieden. Hetzelfde zie je de kabelaars Ziggo en UPC doen, die juist de mobiele markt zijn opgegaan."