"Verhelderend gesprek gehad in Barcelona"

Jeffrey

Een delegatie van Ajax heeft vrijdag in Barcelona een goed gesprek gehad met onder andere Johan Cruijff. Dat meldt de voorzitter van de Raad van Commissarissen, Steven ten Have op de officiële clubsite van Ajax.

Volgens Ten Have was er sprake van een "verhelderend en intensief gesprek". De voorzitter wil over de inhoud echter niet te veel loslaten. Bij het gesprek waren behalve Ten Have en Cruijff ook Edgar Davids, Paul Römer en enkele leden uit de commissies aanwezig.

"Er is niet veel concreets te melden. Het was een lang gesprek, het duurde bijna vijf uur. Het was goed dat de Ledenraadsleden, die bij het voortraject betrokken zijn geweest, aanwezig waren", aldus Ten Have. "Zij hebben de afspraken - die voordat wij aantraden zijn gemaakt en voor ons een belangrijke basis vormen - nog eens goed op een rijtje gezet. Dat is nu in perspectief geplaatst."

Volgens Ten Have kwamen beide partijen er prima uit. "Er is stevig gediscussieerd over de vervolgstappen die we moeten maken. Het hele gesprek verliep op een positieve manier. De komende weken zullen wij als RvC vanuit onze toezichthoudende en adviesgevende rol vervolgstappen nemen."