Horner: "Vettel tegen druk bestand"

Peterselieman

Red Bull Racing-teambaas Christian Horner denkt dat Sebastian Vettel tegen de druk in de Formule 1 bestand is. De regerend wereldkampioen ging in Canada en Duitsland toen hij onder druk stond in de fout, waardoor getwijfeld wordt aan zijn mentale capaciteiten.

"Monaco was een duidelijk voorbeeld van hoe verbazingwekkend goed hij met druk kan omgaan," zei Horner die niets van kritiek op Vettel wil weten tegen Autosport. "Op banden die niet waren bedoeld om zo lang mee te gaan, hield hij auto’s achter zich die op veel verser rubber reden."

Volgens de teambaas van Red Bull bewijst de kwalificatie wel hoe goed Vettel met druk om kan gaan. "Soms lijkt het erop dat hij het moeilijk gaat krijgen, maar weet hij het toch weer voor elkaar te boksen," zei Horner die vindt dat de prestaties van de Duitser te veel onder een vergrootglas worden gelegd. "Zelfs in Duitsland werd hij nog vierde. De minste resultaten van zijn rivalen zijn een stuk slechter. Hij heeft zes overwinningen, twee tweede plaatsen en een vierde plaats op zak. Dat is een fraai rapport."