Rutten eist zege tegen RKC Waalwijk

Sjors (Sj0rSz)

PSV speelt morgenavond zijn eerste thuiswedstrijd van het seizoen tegen RKC Waalwijk. De Eindhovense formatie is er alles aan gelegen om de nederlaag tegen AZ (1-3) van vorig weekend weg te spoelen.

"We moeten zorgen dat we zaterdagavond de eerste drie punten van het seizoen pakken," was de duidelijke taal van Rutten tijdens de persconferentie. "Aan verdere rand- en bijzaken denk ik nu niet, daar ligt mijn focus niet. We gaan alleen voor winst, al heb ik altijd respect voor de tegenstander."

Voor Jeroen Zoet heeft het duel tussen PSV en RKC Waalwijk een bijzonder tintje. De doelman staat namelijk bij de Eindhovenaren onder contract, maar speelt dit seizoen op huurbasis voor de Waalwijkse formatie. Rutten: "Het is een mooie bijkomstigheid dat Jeroen Zoet daar op doel staat. Van wat ik gezien en gehoord heb ontwikkelt hij zich goed."

Rutten kan tijdens het treffen met RKC Waalwijk niet over Atiba Hutchinson beschikken. De verdediger is vrijwel hersteld van een blessure aan zijn knie, maar het treffen met de provinciegenoot komt nog te vroeg. Ola Toivonen had eerder deze week last van lichte klachten, maar is weer helemaal fit.

Tot slot is er ook een reeële kans dat Zakaria Labyad tot de selectie behoort. "Hij lijkt medisch fit. De kans dat ik hem erbij neem is aanwezig," aldus Rutten over de jonge middenvelder.