[Vuelta] Hushovd valt buiten selectie

Sjors (Sj0rSz)

Thor Hushovd heeft in aanloop naar de Vuelta a España een tegenvaller te verwerken gekregen. De Noorse wereldkampioen behoort namelijk niet tot de selectie voor de Spaanse wielerronde.

"Ik ben verrast en ontgoocheld," liet een teleurgestelde Hushovd aan de Noorse krant VG weten. De Noor hoopte zich in de Spaanse wielerronde voor te bereiden op het naderende WK wielrennen, waar hij zijn titel wil verdedigen.

Ook zijn trainer, Alte Kvalsvoll, snapt niets van de beslissing van Team Garmin-Cervélo. "Het is verschrikkelijk. Dit kan je een wereldkampioen niet aandoen. Een zeer vreemde beslissing."

De manager van Team Garmin-Cervélo, Jonathan Vaughters, verdedigde op zijn beurt het genomen besluit. "Er kwamen in totaal zo'n vijftien renners in aanmerking voor de Vuelta-selectie, maar we kiezen vooral voor renners die geen Tour in de benen hebben, en voor jonge renners voor wie de Vuelta belangrijk is in hun ontwikkeling."

Hushovd verlaat aan het einde van het seizoen Team Garmin-Cervélo en begint in het wielerseizoen aan een nieuw avontuur bij Team BMC.