Barry Atsma geeft zich bloot in thriller

Redactie

Barry Atsma gaat uit de kleren in de nieuwe psychologische thriller Quiz. In de film gaat de acteur een stripteaseact opvoeren. "Maar hier is het gepast", licht Atsma toe in RTL Boulevard. Regisseur Dick Maas is blij met Atsma, die de rol van quizmaster speelt in de film. "Het is mooi meegenomen dat hij er afgetraind uitziet."

In Quiz speelt Atsma samen met Hanna Verboom, die zijn vriendin speelt. "Ik heb zo'n pech met vrouwen! Carice van Houten, Halina Reijn, nu Hanna Verboom. Het valt een beetje tegen", grapt de acteur.

Bij het horen van het woord thriller waren de verwachtingen van Atsma hoog gespannen. "Ik hoopte op knokken, veel bloed en ergens een mes insteken." Maar volgens regisseur Dick Maas valt dit vies tegen. "Voor een groot deel zitten twee mannen in de film gewoon aan een tafel."

Atsma vertelt dat hij het niet altijd even makkelijk vindt om in een zware film te spelen als Quiz. "Ik speel een man die heftige dingen meemaakt. De kids zijn weg, die zitten met hun moeder op de camping. Dat is wel fijn."

Quiz gaat over een quizmaster die in een restaurant wordt lastiggevallen door een man die beweert dat hij zijn vrouw en dochter gevangen houdt. Ook Pierre Bokma speelt in de film, die volgend jaar in de bioscoop te zien is.