The Smurfs is enige nieuwe binnenkomer

Redactie

Het avonturenspel The Smurfs voor de Nintendo DS is deze week de enige nieuwe binnenkomer in de Nederlandse verkooptoptien. Dat blijkt uit gegevens van marktonderzoeksbureau GfK. De game, die samen met de nieuwe animatiefilm over de smurfen verscheen, komt binnen op de vierde plaats.

Het is de eerste keer in negen weken dat een ander Nintendo DS-spel dan Pokémon een plaats in de top tien weet te veroveren. Toen pakte K3 & De Vrolijke Noten nog een tiende plek.

De eerste plaats is deze week weer veroverd door het schietspel Call of Duty: Black Ops voor de Playstation 3. Black Ops stond de afgelopen maanden al meerdere keren aan top. De populaire schietgame stoot New Super Mario Bros voor de Wii van de eerste naar de tweede plek. Wii Party blijft op de derde plaats staan.

Door een tekort aan nieuwe spellen in de schappen verandert er de laatste tijd weinig in de verkooptoptien. Tegen het eind van deze maand worden nieuwe games verwacht, waaronder een uitbreiding voor De Sims 3 en het actiespel Deus Ex: Human Revolution.

01. Call of Duty: Black Ops (Playstation 3)
02. New Super Mario Bros (Nintendo Wii)
03. Wii Party (Nintendo Wii)
04. The Smurfs (Nintendo DS)
05. Wii Fit Plus (Nintendo Wii)
06. De Sims 3: Levensweg (pc)
07. De Sims 3 (pc)
08. Wii Play Motion (Nintendo Wii)
09. Gran Turismo 5 (Playstation 3)
10. L.A. Noire (Playstation 3)