Kabinet voor het eerst bijeen sinds de zomer

Redactie

Het kabinet komt vrijdag voor het eerst sinds het zomerreces weer bijeen in de ministerraad. De ogen zijn vooral gericht op premier Mark Rutte.

De oppositie verweet deze week de minister-president dat hij te weinig leiderschap toonde rondom de zich uitbreidende eurocrisis. Ook heerst er onvrede over onduidelijkheid over het steunpakket aan Griekenland. Niet alleen oppositiepartijen, maar ook gedoogpartner PVV van het minderheidskabinet van VVD en CDA willen volgende week een debat hierover met Rutte en minister Jan Kees de Jager (Financiën).

Een woordvoerder van de premier zei donderdag dat Rutte nog vakantie had, maar dat hij in permanent contact staat met collega-bewindslieden, vooral met de minister van Financiën. Rutte reageerde niet op de kritiek, maar zal volgens zijn zegsman vrijdag na afloop van de eerste ministerraad wel de pers te woord staan.

Ook eisten oppositiepartijen na de aanslagen in Noorwegen dat Rutte zich zou uitspreken over de rol van PVV-leider Geert Wilders in het islamdebat. Maar Rutte reageerde niet.

Kabinet voor het eerst bijeen sinds de zomer
Kabinet voor het eerst bijeen sinds de zomer (Foto: ANP)