Cillessen te duur, Ajax gaat voor Gentenaar

Olga Kroeders

Jasper Cilessen lijkt een overgang van N.E.C. Nijmegen naar Ajax op zijn buik te kunnen schrijven. De Nijmegenaren hebben een bod van Ajax van 1,7 miljoen euro afgewezen. Naar verluidt zou N.E.C. zes miljoen euro willen hebben voor de doelman.

"Wij vinden dat geen serieus bod", laat technisch directeur Carlos Aalbers weten. "Het is een jonge keeper van pas 22 jaar die zich razendsnel heeft ontwikkeld. Bovendien ligt hij nog drie jaar onder contract. Dit is meer een bod voor een keeper die nog maar een jaar vastligt. Jasper heeft veel potentieel en er zijn daarna doorverkoopmogelijkheden. Als Ajax niet met een beter bod komt, keept Jasper maandag gewoon bij ons tegen Excelsior."

"We hebben de laatste weken gekeken wat Maarten Stekelenburg en Michel Vorm waard zijn. Daarom heeft het op dit moment geen zin om met NEC om de tafel te gaan zitten. Ze vragen in onze ogen een absurd bedrag," aldus een woordvoerder van Ajax.

De Amsterdammers lijken zich nu te focussen op Dennis Gentenaar. De Amsterdammers hebben zich bij VVV-Venlo voor de doelman gemeld. De 35-jarige Gentenaar is geen onbekende voor Ajax omdat hij er vanaf 2006 drie seizoenen actief was als tweede doelman.

Ajax is sinds het vertrek van Maarten Stekelenburg naar AS Roma op zoek naar een nieuwe doelman. Voorlopig is Kenneth Vermeer eerste keuze bij de Amsterdammers.