[Upd] Ruijgh en Poels langer bij Vacansoleil DCM

Sjors (Sj0rSz)

Rob Ruijgh rijdt ook de komende jaren in het shirt van Vacansoleil DCM. De wielrenner maakte via Twitter bekend dat zijn huidige contract met de Nederlandse wielerploeg is verlengd. Hierdoor zal hij tot medio 2013 voor zijn huidige werkgever actief blijven.

Ruijgh baarde met name tijdens de afgelopen Tour de France opzien. De 24-jarige wielrenner, die met Vacansoleil in deze grote wielerronde debuteerde, eindigde in het algemeen klassement op de 21e plaats en slaagde er regelmatig in om met de klassementsrenners mee te rijden.

Naast zijn prestaties in de Tour de France pakte Ruijgh in het eindklassement van de Dauphiné Libéré de veertiende positie.

Update:

Ook Wout Poels heeft zijn contract met Vacansoleil DCM vandaag tot medio 2013 verlengd. De 23-jarige wielrenner fietst sinds zijn achttiende voor de formatie van Daan Luijkx en maakte in 2009 de overstap naar de profploeg.

Poels wist in 2011 twee keer op het podium te rijden in een heuveletappe van een WorldTour-koers. Ook werd de man uit Blitterswijck vierde in het eindklassement van de Ronde van Polen. In 2010 viel Poels al op met twee overwinningen en een sterk WK bij de profs.

Daan Luijkx liet via een persbericht weten erg blij te zijn met de beide verlengingen: "Beide renners hadden een contract tot en met eind 2012, maar we wilden graag deze zomer het wederzijdse vertrouwen bezegelen. Deze klimmers zijn bij ons prof geworden en maken jaarlijks veel progressie. Met deze talenten willen we de toekomst tegemoet en we kijken uit naar de komende jaren."