Mbokani voor drie jaar naar Anderlecht

Olga Kroeders

Anderlecht heeft de vervanger van de naar Chelsea vertrokken Romelo Lukaku binnen. De Brusselse club kwam vandaag tot een akkoord met AS Monaco over de transfer van Dieumerci Mbokani. De 25-jarige Congolees tekent na de medische keuring een contract voor drie seizoenen bij Paars-Wit, met een optie op nog een seizoen. Dat meldt Anderlecht donderdag.

Het vestleggen van Mbokani ligt gevoelig bij een groot deel van de Anderlecht-fans. De Afrikaan debuteerde in het seizoen 2006-2007 op huurbasis bij Anderlecht in het Europese voetbal, maar tekende aan het eind van het seizoen een contract bij rivaal Standard Luik. Na vier jaar verliet hij de Luikenaren en verkaste vorig seizoen naar Monaco.

Anderlecht en Chelsea kwamen zondag tot overeenstemming over de transfer van de 18-jarige Lukaku. Als de jonge krachtpatser de medische keuring doorstaat wacht hem een contract voor vijf seizoenen in Londen. Naar verluidt ontvangt Anderlecht zo'n twintig miljoen euro voor de negenvoudig Belgisch international.


Mbokani voor drie jaar naar Anderlecht (Foto: Novum)