Van der Wiel niet bezig met vertrek

Olga Kroeders

Ajax-verdediger Gregory van der Wiel hoop nog lange tijd bij Ajax te blijven. De rechtsback hoopt op nog honderd interlands als Ajacied.

De 25-voudig international wordt bijna iedere transferperiode in verband gebracht met diverse Europese topclubs. Toch denkt de rechtsback zelf dat hij nog jaren in de ArenA blijft spelen. RTV Noord-Holland vroeg aan de verdediger hoeveel interlands als Ajacied hij nog wil spelen. "Honderd, daar ga ik voor", aldus Van der Wiel.

Momenteel bereidt Van der Wiel zich met het Nederlands Elftal voor op de oefeninterland tegen Engeland. Bondscoach Bert van Marwijk riep alle internationals op om zich gisteren te verzamelen in Noordwijk. Morgen speelt Oranje op Wembley een oefenduel tegen The Three Lions.

Of de wedstrijd doorgang kan vinden is nog onduidelijk. Door de ongeregeldheden die momenteel in Londen gaande zijn, moet de Britse Footbaal Association (FA) nog besluiten over de veiligheid van de supporters en teams. Naar verluidt volgt er morgen een definitief besluit.

Van der Wiel niet bezig met vertrek (Foto: Pro Shots)