Game of the Decade-toernooi dag 23

wc-eend

Vandaag dag 23 van de Game of the Decade-competitie. Welk van de onderstaande games is volgens jou het meest Game of the Decade-waardig? Stem mee in de poll op FOK!games.

Burnout 3: Takedown
Burnout 3: Takedown kwam twee jaar na Burnout 2 uit. Alhoewel het recept van Burnout 2 onveranderd bleef werd de game goed ontvangen. De game was erg vermakelijk ook al hield je niet van race-games.

Donkey Kong Country Returns
De Tiki Tak Tribe komt naar het Donkey Kong-eiland. Ze hypnotiseren de dieren op het eiland en willen alle bananen die er te vinden zijn stelen. Donkey Kong kan dit natuurlijk niet laten gebeuren en onderneemt aktie.

Grand Theft Auto: San Andreas
Carl "CJ" Johnson komt na een aantal jaar thuis en ziet dat dingen veranderd zijn. Zijn broertje en moeder zijn dood en zijn levende broer beschuldigt hem dat hij ze in de steek heeft gelaten. CJ wordt langzamerhand terug het leven in geduwd dat hij eerder probeerde te vergeten, het bendeleven.

Lumines
Lumines is een puzzelspel waar licht en geluid een grote rol spelen. Spelers moeten blokjes laten vallen zoals ze in Tetris doen maar bij Lumines zitten er ook nog eens verschillende groottes in de blokken. In het spel kon je verschillende uiterlijken voor de speelvelden kiezen maar elk uiterlijk had ook een eigen soundtrack die ook weer invloed had op het spel.

Ôkami
Ôkami is een Zelda-geïnspireerd spel waarin de speler een wolf genaamd Amaterasu bestuurt. In het spel kan je op pauze drukken en met een borstel verven. Deze feature gebruik je in het spel in gevechten, gewone gameplay en om puzzels op te lossen.

Runaway: A Road Adventure
Brian Basco rijdt bijna een meisje aan dat ergens voor vlucht. Het meisje bezwijkt van de schrik en Basco brengt haar naar het ziekenhuis waar hij leert dat het meisje getuige was van een Maffia-moord. Nu moet Basco vluchten voor zijn leven in deze klassieke adventure-game.

Tales of Symphonia
Tales of Symphonia is het vijfde deel in de Tales-serie. De RPG heeft naast de klassieke RPG-elementen ook enkele andere dingen. Zo kan je voedsel bereiden om je personages te genezen en zijn er via de wereldkaart verschillende komische interacties tussen je partymembers te bekijken als je op de juiste locaties bent.

Viewtiful Joe
De superheld Viewtiful Joe kan als een echte superheld de tijd versnellen of juist vertragen. De aparte grafische stijl in combinatie met de vreemde actie maakten van deze game een cultklassieker. Het spel verscheen in 2003 voor de GameCube en is later geport naar PlayStation 2. Opvolgers zijn verschenen voor PSP en DS.