Kwakman hekelt fouten ploeggenoten

Olga Kroeders

FC Groningen vervolgde een prima eerste helft bij Roda JC met een slechte tweede helft. De Groningers gaven een 0-1 voorsprong tegen tien Limburgers in de slotfase uit

Uiteindelijk vertrokken de bezoekers met een 2-1 nederlaag uit Kerkrade. Verdediger Kees Kwakman had geen goed woord over voor het geblunder van zijn ploeggenoten. "We zeggen nog in de rust. Let op jongens, geen domme overtredingen, geen dode spelmomenten weggeven. En Tom, Tom Hiariej gaat eerst op de ‘rand zestien' op iemands rug zitten", zei Kwakman tegen Eredivisie Live.

"En ja, sorry, die vrije trap mag er écht niet in. Ik zeg drie keer tegen Brian van Loo 'die lange hoek is voor jou, want wij springen'. En dan nog gaat die bal er drie meter van de paal in. Ja, sorry hoor ... We doen in de tweede helft eigenlijk alles fout wat we voor rust goed doen."

Volgens Kwakman was de nederlaag van Groningen bij Roda JC onnodig. "Hoeveel kansen wil je hebben om tegen tien man 0-2 te maken? 0-3, 0-4? Laten we beginnen met de 0-2. We kregen kans op kans."