Menchov zet zinnen op derde Vuelta-zege

Frank (franklop)

Voor Denis Menchov telt alleen de eindzege in de Ronde van Spanje. De 33-jarige Rus hoopt de etappekoers na 2005 en 2007 voor de derde keer op zijn naam te schrijven. "Ik sta te popelen om de Vuelta te winnen. Ik voel honger voor de fiets", zegt de klassementsman, die Rabobank dit seizoen na vijf jaar inruilde voor Team Geox.

Menchov verwacht een zware ronde. "Het parcours zal in dit stadium van het seizoen veel van de renners vragen. Maar je moet met de juiste instelling rijden. Ik ken de beklimmingen goed", vertelde hij tegen het Spaanse El Diario de Navarra.

De nummer drie van de Tour van vorig jaar vindt dat hij er ruim twee weken voor de start van de Vuelta goed op staat. "Ik heb veel gerust en een aantal goede trainingen gehad. Het gevoel was goed tijdens de Ronde van Oostenrijk en de Clasica San Sebastian. Als ik iets mis heb ik nog twee weken om daar aan te werken."

De klimmer ziet de Spanjaard Igor Anton niet als zijn voornaamste concurrent. "Igor is een goede renner en hij heeft zich ongetwijfeld goed voorbereid. Maar hij heeft altijd problemen om het af te maken. Ik denk dat er drie of vier renners zijn die om de eindzege zullen strijden."

Menchov kon zich de afgelopen tijd in alle rust voorbereiden. Hij miste na tien achtereenvolgende deelnames de Tour de France, omdat Geox geen wildcard aangeboden kreeg. "Natuurlijk had ik graag de Tour willen rijden. Het was gek om na de Giro lang te stoppen om vervolgens de voorbereiding op de Vuelta te starten. Maar misschien is het niet verkeerd om een ander plan te hebben nadat je tien jaar dezelfde wedstrijd hebt gereden."

De Rus werd onlangs in verband gebracht met andere ploegen. Die teams kunnen zich de moeite besparen, stelt Menchov. "Ik heb nog een eenjarig contract en die zal ik uitdienen."