Trulli: "FIA moet ook in achterveld optreden"

Peterselieman

Formule 1-coureur Jarno Trulli vindt dat autosportfederatie FIA harder moet optreden tegen coureurs die in het achterveld in de fout gaan. Zo werd afgelopen weekend in Hongarije volgens de Italiaan een inhaalactie van Sergio Perez op hem niet bestraft. De Mexicaan zou een chicane afgestoken hebben en hier voordeel uit gehaald hebben.

"Hij was opmerkelijk langzaam. Ik haalde hem twee keer in. De tweede keer pakte hij de positie terug door de chicane af te steken," zei Trulli in een column in Repubblica. De coureur van Team Lotus viel even later uit met een waterlekkage, maar wil de zaak toch bij de FIA aankaarten. "Het was een enorm brutale actie die getuigt van weinig kennis van de regels. Van een jongen kun je dat nog wel verwachten, maar de stewards hadden ertegen moeten optreden."

"Ik was sneller in het langzame deel van de baan, maar kon hem niet meer passeren. Hij hield me op en verpestte mijn race voordat mijn motor weer kuren vertoonde. Maar mijn boodschap is duidelijk: er is maar een reglement en dat geldt voor iedereen. Niet alleen voor de mannen vooraan, maar ook voor degenen achteraan het veld."