Luciano mag vrijuit spreken van Groningen

Olga Kroeders

Volgens FC Groningen is er geen sprake van een spreekverbod voor Luciano da Silva. De doelman raakte in de voorbereiding zijn plek onder de lat kwijt aan Brian van Loo.

Luciano viel vooral aan het einde van vorig seizoen uit de toon met geblunder. Van Loo kwam als stand-in al diverse malen in actie voor Groningen en dwong in de aanloop naar het nieuwe seizoen een basisplaats af onder trainer Pieter Huistra.

FC Groningen nam in defensief opzicht al afscheid van Fredrik Stenman, Andreas Granqvist en liet ook reserves Jeroen Veldmate en Darryl Lachman gaan. Kees Kwakman en Emil Johansson zijn twee van de nieuwelingen. Van Loo communiceert volgens Huistra beter met de defensie. Luciano mocht vervolgens niet zijn ongenoegen publiekelijk uitspreken, meldde RTV Noord.

"Alle spelers van de club mogen zich altijd uiten", spreekt Hans Nijland dat via de clubsite echter tegen. "Dit is immers ook wat het publiek van spelers verwacht. Wij staan als club voor een open en transparante communicatie. Daarom wil ik dit misverstand hierbij graag uit de weg ruimen."