Lars von Trier maakt twee versies seksfilm

Redactie

Lars von Trier maakt een rauwe versie en een gekuiste versie van The Nymphomaniac. De film gaat over het erotische leven van een vrouw vanaf haar geboorte tot haar vijftigste. De Deense regisseur neemt zijn film in het Engels op, zegt producent Peter Aalbaek Jensen tegen de Britse filmsite Screen Daily.

"Ik denk dat het een leuke film wordt, heel erotisch, maar ook heel grappig." De ongecensureerde versie van de film zit vol expliciete seksscènes. De softere versie wordt toonbaar voor bioscooppubliek. De film draait hoe dan ook meer om de dialogen, belooft de Deense producent.

Voor het maken van twee versies is gekozen om problemen met de filmkeuring te voorkomen. Het verhaal van de film wordt in acht delen verteld. De hoofdstukken hebben titels als The Western and Eastern Church en The Little Organ School. "We hopen volgende zomer met de opnamen te kunnen beginnen", aldus Jensen.

De 55-jarige Von Trier raakte dit voorjaar in opspraak, nadat hij Hitler had geprezen en zichzelf een nazi had genoemd. Het filmfestival van Cannes verklaarde hem daarop tot persona non grata.


Lars von Trier maakt twee versies seksfilm (Foto: Novum)