Cooper en De Niro weer samen in film

Redactie

Bradley Cooper en Robert de Niro zijn in onderhandeling voor rollen in The Silver Linings Playbook. Volgens de Amerikaanse filmsite Deadline neemt Cooper de hoofdrol over van Mark Wahlberg. Die zou zich terugtrekken uit het project omdat hij er geen tijd voor heeft. De Niro en Cooper waren dit jaar samen te zien in de thriller Limitless.

The Silver Linings Playbook gaat over een leraar op een middelbare school die lijdt aan een zware depressie en zich laat opnemen in een inrichting. Als hij daaruit wordt ontslagen, neemt zijn moeder de zorg voor hem op zich. Terwijl de man pogingen onderneemt de liefde van zijn ex-vrouw terug te winnen, wordt hij verliefd op zijn excentrieke buurvrouw. Cooper zou in gesprek zijn voor de rol van de getroebleerde leraar. Welk personage De Niro gaat spelen, is onbekend.

Jennifer Lawrence, bekend van Winter's Bone, neemt mogelijk de rol van buurvrouw op zich. Het vertrek van Wahlberg komt door een verschuiving van de productiedatum. Op dat moment werkt hij aan het donkere drama Broken City.

The Silver Linings Playbook is gebaseerd op het gelijknamige boek van Matthew Quick. David O. Russell neemt de regie op zich. Hij maakte vorig jaar met Wahlberg het boksdrama The Fighter. The Silver Linings Playbook moet in 2013 in de bioscopen verschijnen.