Gretsch naar Skil-Shimano

Olga Kroeders

Patrick Gretsch rijdt volgend seizoen voor Skil-Shimano. De 24-jarige Duitser komt over van HTC-Highroad en tekent bij Skil een contract voor twee jaar.

Gretsch is een renner die bekend staat om zijn sterke tijdrijderscapaciteiten. Zo werd hij dit jaar derde op het Duits kampioenschap tijdrijden en wist hij ook in de tijdrit van de Ronde van Oostenrijk de derde tijd op de klokken te brengen. In de zeven kilometer lange proloog van de Ster ZLM Toer was de jonge Duitser dit jaar de beste. Dit jaar maakte Gretsch zijn debuut in een grote ronde, de Giro d'Italia. In de afsluitende tijdrit finishte hij op een verdienstelijke achtste plaats.

Gretsch toont zich alvast ambitieus. "Ik wil mijn tijdrit verder ontwikkelen en tevens aandacht besteden aan de andere disciplines want ik besef dat ik in etappekoersen een goed klassement moet kunnen rijden en dat ik in staat moet zijn om in de grote rondes een etappe te winnen", aldus de talentrijke renner. "En ik wil mijn bijdrage leveren om de sprinttrein van m'n nieuwe ploeg uit te bouwen tot een echt wapen."