Meer explosieven uit woning Emmen gehaald

Harry

In de woning in Emmen waar zondag een explosie plaatsvond zijn meer explosieve stoffen gevonden. Ze zijn zondagavond op een braakliggend terrein nabij Emmen tot ontploffing gebracht, zegt een politiewoordvoerder.

Om wat voor stof het gaat, wordt later duidelijk. De politie weet het al, maar wil in het belang van het onderzoek nog niets zeggen. De hoeveelheid wordt omschreven als 'drie zakken of drie zakjes'.

Bij de explosie in de woning aan de Torenvalk werd zondagmiddag een deel van het dak weggeblazen. De bewoners van tien omliggende panden kunnen voorlopig niet thuis slapen. De politie zag na de explosie twee bebloede mannen het pand uitrennen, die werden opgepakt en naar een ziekenhuis gebracht.

De politie heeft hen kort gesproken. Ze raakten 'behoorlijk gewond', maar verkeren buiten levensgevaar. De verwachting is dat ze nog een dag in het ziekenhuis moeten blijven. Het gaat om de 25-jarige bewoner en een 20-jarige plaatsgenoot.

Bij het eerste onderzoek in het pand is de woning 'grof' doorzocht. "Dat is op zo'n manier gedaan dat we met een gerust hart konden gaan slapen", zegt de woordvoerder. Maandag is het pand verder uitgekamd door agenten en explosievendeskundigen. Dat gebeurde ook met de woning van de 20-jarige.