Ferrari wil zich in Q3 verbeteren

Peterselieman

Het Formule 1-team van Ferrari wil proberen zich te verbeteren in de kwalificaties. De Italiaanse bolides zijn over het algemeen snel in de kwalificatie, maar toch is het verslaan van Red Bull en McLaren lastig. Mochten de verbeteringen slagen dan weet het team uit Maranello dat het in de rest van het jaar kan strijden om de zeges.

Afgelopen weekend kwalificeerde Felipe Massa zich in Hongarije als vierde, met daarachter Fernando Alonso. In de race werd Alonso derde en Massa zesde. "Ik denk dat we nu in de omstandigheid verkeren dat we er in de race bij zitten. Dit weekend waren er veel factoren die de uitkomsten hadden kunnen veranderen. Qua prestaties moeten we ons in Q3 nog verbeteren, want daar missen we nog wat," zei teambaas Stefano Domenicali.

"Ik denk dat we onafhankelijk van de anderen niet het maximale uit de auto halen," vervolgt de Italiaan over Q3. "Kijk bijvoorbeeld naar Red Bull, want zij zijn in Q1 en Q2 conservatiever en sparen wat vermogen, wat ze er later in de kwalificatie wel uitgooien." Hij weet dat de Ferrari's moeite hebben om de banden op temperatuur te krijgen en dat de warmere omstandigheden in het voordeel van de Italianen zijn. In Hongarije was dit afgelopen weekend niet het geval.

In het kampioenschap staat leider Sebastian Vettel 89 punten voor op Ferrari-rijder Fernando Alonso. "Het kampioenschap zal lastig worden en het enige dat helpt is de komende races te winnen. Misschien dat Sebastian wat problemen krijgt, het zal lastig worden, maar ik hoop het. Als we hem aanvallen dan is het kampioenschap mathematisch gezien nog steeds niet beslist. Ons doel is om er nog steeds in te kunnen geloven en te vechten tot het eind van het jaar."