Teams bezorgd over aangepaste F1-kalender

Peterselieman

De Formule 1-teams zijn niet erg blij met de aangepaste kalender die Formule 1-baas Bernie Ecclestone voor het seizoen 2012 voor heeft gesteld. Ze zien vooral logistieke problemen voor zich nu er aan het eind van het seizoen in tien weken tijd drie keer twee races aan elkaar gekoppeld worden en in totaal zeven wedstrijden verreden worden.

Het voorstel wijkt sterk af van het in juni door de FIA gepresenteerde voorstel. Ten opzichte van dat voorstel is India verplaatst naar het voorjaar en verhuizen Bahrein, Zuid-Korea en de Verenigde Staten naar het najaar. Ook is de Grand Prix van Turkije geschrapt, waardoor er twintig races over blijven. De races van Japan en Zuid-Korea, Abu Dhabi en Bahrein en Verenigde Staten en Brazilië zitten aan elkaar gekoppeld.

De teams willen dat Ecclestone zijn voorstel nog eens te bestuderen. "We hebben een aantal ideeën die het iets eenvoudiger en goedkoper maken. Wij hebben geen zeggenschap over de definitieve kalender, maar ik heb begrepen dat er nog niets vast staat en dat er ruimte is voor suggesties," zei Lotus Renault GP-teambaas en FOTA-vicevoorzitter Eric Boullier tegen Autosport.

McLaren-teambaas en FOTA-voorzitter Martin Whitmarsh vult aan: "De kalender ziet er zwaar uit. Maar ik heb vernomen dat het nog zal veranderen. Zolang er nog geen definitieve kalender is, heeft het weinig zin om te klagen over de voorlopige."