Alonso: "Het is niet anders"

Peterselieman

Fernando Alonso heeft niet lang getreurd dat hij morgen niet als derde maar als vijfde moet starten in de Grand Prix van Hongarije. De Spaanse Ferrari-coureur weet zelfs zijn teamgenoot Felipe Massa voor zich, maar denkt dat de hele volgorde in de top vijf nog wel eens over de kop kan gaan.

"Ik had de derde positie uiteraard liever behouden. Dat was een beter resultaat geweest. Maar goed, ik sta nu een rij verder naar achteren. Het is niet anders," zei Alonso tegen de BBC. Dat Massa de Spanjaard van vier naar vijf duwde deerde hem niet. "Misschien is vijfde nog wel beter dan vierde. Ik sta daardoor op de schone kant van de grid."

"Met de bandenslijtage die we tot nu toe hebben gezien, kunnen we veel pitstops en problemen verwachten. De strijd ligt nog open," zei de Ferrari-coureur die hoopt op de McLarens. "Het zou mooi zijn als zij voor Vettel de eerste bocht induiken. Wij hebben ook een goede start nodig en een paar sterke openingsronden. Daarna moeten we constant blijven rijden en dan kan het nog onze kant op gaan."