Game of the Decade-toernooi - Dag 15

Wesley Oudijk (Wessiej)

Vandaag dag vijftien van de Game of the Decade-competitie. Wederom een aantal grote titels waar je vandaag een keuze uit kan maken. Welk van de onderstaande acht games is volgens jou het meest Game of the Decade-waardig? Stem mee in de poll op FOK!games.

Bejeweled
Wie kent Bejeweled niet? De gameplay is simpel. In een grid zitten verschillende soorten juwelen. Je kan steeds twee juwelenen roteren. Zorg dat je drie op een rij hebt en ze verdwijnen en je krijgt er punten bij. Er zijn al vele ripoffs geweest, maar de gameplay blijft hetzelfde.

Def Jam Fight for NY
Oh wat is dat? Is dat Snoop Dogg die Jay-Z onder een metro schopt? Ja, dat zijn taferelen die je kunt tegenkomen in Def Jam Fight For NY. Alle rappers van het label Def Jam zijn present in deze ubercoole fightinggame.

God of War 3
Het lang verwachte derde deel in de serie die de serie naar de PlayStation 3 bracht waarin je alle overgebleven griekse goden een kopje kleiner moest maken. Dit is nog steeds één van de mooiste games op deze console. Naast de prachtige graphics was de actie nog beter met meer wapens.

Katamari Damacy
De game met wellicht wel de beste soundtrack, Katamari Damacy. Het is een Japanse creatie die behoorlijk goed uitpakt. Als klein menneke moet je bijvoorbeeld een heel huis bij elkaar rollen. Misschien wel de bizarste game in de lijst, maar zeker niet een slechte.

NBA Street Vol 2.
Echte basketballers spelen natuurlijk hoops op de straat! Jeweet. NBA Street Vol 2. bracht veel fun aan het basketbal-genre dankzij de vernieuwde gameplay. Winnen deed je niet door de bal in het net te gooien, maar dat deed je door je tegenstander te dissen met goede tricks.

Return to Mysterious Island
In Return to Mysterious Island speel je als Mina, een vrouw die een vreselijk ongeluk krijgt en wakker wordt op een vreemd eiland. Daar vandaan ontdek je al snel rare dingen en ga je als echte avonturier op pad om het eiland te verkennen. Verplichte voer voor de adventure-liefhebbers.

Super Monkey Ball
Wat doe je als er een zooitje apen in een speelgoedballetje zitten? Rollen uiteraard! In dit puzzel/platform spel bestuur je niet de aapjes zelf maar je moest de levels kantelen, wat voor een verrassend leuke game zorgde.

Tom Clancy's Splinter Cell: Chaos Theory
Chaos Theory staat nog steeds met vlag en wimpel bovenaan aangeschreven als beste Splinter Cell-game. Het verhaal, de graphics en vooral de missies die onwijs tof zijn doen het nog steeds erg goed onder de fans.