Boogerd: "Gesink is wereldtop"

Jeffrey

Robert Gesink behoort volgens Michael Boogerd nog steeds tot de beste ronderenners van het peloton. Ondanks een teleurstellende tour heeft Boogerd, in zijn column in De Telegraaf, nog steeds vertrouwen in de kwaliteiten van de Raborenner.

"Robert Gesink heeft al meerdere malen in zijn carrière bewezen dat hij bij de absolute wereldtop behoort," aldus Boogerd. "En tussen die wereldtop zal hij ook na een slechte Tour weer plaatsnemen. Zijn klasse verloochent zich niet. Hij zal topprestaties blijven neerzetten en volgend jaar zonder tegenslag gewoon met de besten strijden in de Tour."

De voorbereiding van Gesink kon volgens de oud-wielrenner wel beter. "Ik denk dat zijn voorbereiding op deze Tour met twee hoogtestages een belangrijk onderdeel in de evaluatie moet zijn. Dat is belangijker dan de nadruk op zijn mentale weerbaarheid te leggen."

Verder ziet Boogerd een mooie toekomst in het verschiet voor Gesink. "Gesink is pas 25 jaar. Er wachten hem nog vele mooie jaren. Daar heb ik het volste vertrouwen in."


Boogerd: "Gesink is wereldtop" (Foto: Proshots)