Vormer positief gestemd over 'nieuw' Roda

Olga Kroeders

Ruud Vormer zag het somber in, maar is positief gestemd over het vernieuwde Roda JC. Enkele mannen van naam vertrokken bij de Limburgers. "We kregen er goede spelers voor terug."

Vormer geeft tegenover Voetbal International aan dat hij positief is over de ontwikkelingen. "Ik heb een heel positief beeld. Natuurlijk hebben we met Anouar Hadouir, Willem Janssen, Pa-Modou Kah en Davy de Fauw veel kwwaliteit én ervaring ingeleverd, maar er zijn echt goede spelers voor teruggekomen", aldus de middenvelder.

Hij beschrijft de nieuwe spelers als jongens met 'veel karakter en een heel positieve uitstraling'. "Volgens mij heeft de club daar echt op geselecteerd. Een voorbeeld daarvan is Adil Ramzi. Man, wat is die jongen fit. En dat nadat hij vier jaar in de woestijn heeft gespeeld", vervolgt Vormer, die zelf in de belangstelling van Manisaspor stond ('daar heb ik geen seconde over na hoeven denken').

"Mensen zullen wel denken dat hij daar alleen voor het geld naartoe is gegaan, maar hij zal de meeste mensen echt gaan verrassen. En zo heeft Roda JC meer spelers gehaald. Ik vind echt dat wij er heel goed voorstaan en dat we een goede zomerperiode achter de rug hebben."